Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El conseller Huguet afirma que Catalunya té talent per liderar el salt cap a la societat del coneixement a la Mediterrània

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, fent una crida a l’autoestima, ha mostrat el seu convenciment que ‘Catalunya té prou talent per aspirar a ser pionera en la transformació d’una societat industrial clàssica a una del coneixement i la creativitat a l’àrea de la Mediterrània’. En aquest sentit, el conseller ha destacat la importància que les multinacionals instal·lin els seus centres de disseny i de recerca a Catalunya, tal com ha fet Microsoft i Hewlett Packard.

Redacció 21/12/2007

Huguet ha fet aquestes declaracions després de rebre aquest matí, al costat del president Montilla, els experts internacionals que participen en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació. Els set experts, de reconegut prestigi internacional, debaten a porta tancada a partir d’un primer document intern elaborat pels experts catalans consultats fins ara.

‘Les seves conclusions, juntament amb la d’altres agents socials que participen en aquest procés –prop d’un miler- serviran de base per a futures estratègies de cara a avançar posicions en recerca i innovació, per tal de ser més competitius’, ha explicat el conseller Huguet.

En aquest sentit, ha destacat la voluntat del Govern de posar la recerca i la innovació com a prioritats estratègiques de l’agenda política, social i econòmica de Catalunya. Tant el President de la Generalitat, José Montilla, com el conseller Huguet, s’han felicitat per la participació dels experts en el procés.

El Panell Internacional d’Experts (International Advisory Panel) està format per primeres figures mundials del món de la recerca i la innovació: Leena Peltonen, John Seely-Brown, Giovanni Dosi, José María Castellano, Bengt Holström, Andreu Mas-Colell i Manuel Castells.