Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El conseller del CAC Fernando Rodríguez Madero, proposat pel PP, admet pressions del partit

El conseller del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Fernando Rodríguez Madero, escollit a proposta del PP, ha admès haver rebut pressions polítiques dels populars en el procés de concessions de les llicències de ràdio, durant la sessió per tractar aquest tema al Parlament. Amb permís del president del CAC, Josep Maria Carbonell, el conseller ha explicat que ha rebut ‘insults molt greus’ i ‘calúmnies’ per la seva votació favorable a l’actual repartiment de llicències i ha criticat durament els periodistes Luís del Olmo, a qui ha acusat de ‘miserable’, i a Federico Jiménez Losantos, que ha titllat de mentider.

Redacció
Redacció 20/11/2008

En una intervenció inesperada aquest dimecres a la comissió de Política Cultural, on Carbonell compareixia per explicar el procés de concessió de les 83 llicències de ràdio, Fernando Rodríguez Madero ha admès pressions polítiques pel seu càrrec dins del CAC, al qual va arribar a proposta de l’anterior cúpula dels populars.

Des de la defensa que la seva posició sempre ha estat independent del partit, Fernando Rodríguez Madero ha dit que hauria estat ‘molt fàcil’ seguir les indicacions del PP perquè el seu vot no era decisiu, tenint en compte que les llicències es van adjudicar per 8 vots a favor i 2 en contra.

Fernando Rodríguez Madero ha aprofitat la intervenció per carregar contra el periodista Luís del Olmo, amb qui va treballar al programa ‘Protagonistas’ d’Onda Rambla. Ha assegurat que es va portar com un ‘miserable’ amb ell per fer-lo treballar els dies 15, 16 i 17 de juny del 2002, just després de la mort de la seva dona, que va ser el dia 14, ‘perquè a ell li feia mal el queixal’.

També ha estat molt crític amb Jiménez Losantos, a qui ha acusat de mentir, ‘menteix quan vitupera Catalunya i els partits polítics catalans’. El conseller ha afegit que anomena al periodista ‘Reagan’, en al·lusió a la protagonista d’El exorcista’, perquè ‘necessita un monsenyor que li faci un exorcisme per vomitar tot el que porta dins’.