Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El conseller d’Educació i l’ambaixador de França acorden impulsar l’aprenentatge del català i el francès

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, i l’ambaixador de França a Espanya, Bruno Delaye, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per als pròxims tres anys amb l’objectiu d’intensificar les relacions entre els centres educatius catalans i els centres francesos. L’acord inclou un programa de reforç de l’ensenyament del francès, que actualment estudien més de 47.000 alumnes catalans, intercanvis d’alumnes i de professors, i formació continuada per als docents durant els pròxims tres anys. L’objectiu és impulsar l’aprenentatge de la llengua francesa a Catalunya i la del català a França.

Redacció
Redacció 11/04/2008

Actualment, 47.211 alumnes catalans estudien francès en les etapes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Cicles Formatius. L’objectiu és donar més eines a aquests alumnes i augmentar el seu nombre.

Per aquest motiu el conveni signat permet posar en marxa projectes lingüístics com la creació de seccions per a l’ensenyament de matèries en llengua francesa, la col·laboració entre centres, i la difusió de bones pràctiques com poden ser la ràdio a l’escola o la creació de xarxes de centres que treballen conjuntament a l’hora de crear i aplicar activitats.

També es preveu l’intercanvi de professors entre Catalunya i França, i la participació comuna en projectes europeus.

Una cooperació que s’estendrà també a la formació contínua dels professors que imparteixen matèries en francès a través de projectes d’intercanvi entre els alumnes i entre els professors, o els projectes de col·laboració amb els rectorats de les acadèmies franceses.

A banda de les mesures que afecten a tots els alumnes de Secundària, l’acord preveu mesures específiques per als estudiants de Formació Professional. D’aquesta manera, es promourà que els alumnes d’FP inicial, d’ensenyaments artístics i d’ensenyaments esportius realitzin períodes de pràctiques en centres de formació o empreses de França en el cas d’estudiants catalans, i de Catalunya en el cas dels estudiants francesos. Aquests períodes de pràctiques estaran integrats, sempre que sigui possible, dins els estudis conduents a una certificació o titulació.