Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El president d’Unió Mallorquina, imputat per presumtes irregularitats en la venda d’un solar

El jutjat d’instrucció número 12 de Palma ha citat a declarar el president d’Unió Mallorquina i conseller de Turisme balear, Miquel Nadal, pel ‘cas Can Domenge’ de presumptes irregularitats en la venda d’un solar. Ahir al vespre va posar a disposició de la direcció els càrrecs de conseller, regidor de Palma i president del partit, dimissió que no va ser acceptada. Avui, la fiscalia anticorrupció s’ha querellat contra Antoni Pascual Ribot, també membre del consell executiu d’UM i vicepresident del Consell de Mallorca, per presumpta corrupció relacionada amb el desdoblament de la carretera de Manacor.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Nadal era vicepresident del Consell de Mallorca quan el 2005 es féu la polèmica operació de venda i urbanització del solar de Can Domenge de Palma i va ser qui va signar el plec de condicions del concurs. Ara fa dos mesos, el Consell, presidit per Francina Armengol (PSIB), aturà l’operació i inicià la recuperació del solar.

La portaveu d’UM, Catalina Julve, va dir ahir que el partit no trobava lògica la citació a Nadal, perquè el cas es trobava tancat quant a citacions per a declarar. També va dir que estaven sorpresos per la quantitat de casos d’imputació que han sortit a la llum últimament, relacionats tots amb UM, just quan el partit havia de decidir sobre l’esmena presentada al ‘Decret Nadal’ per facilitar la construcció d’un camp de golf a Campos.

Onze detinguts pel desdoblament de la carretera de Manacor

La policia ja ha detingut onze persones relacionades amb el cas de presumpta corrupció durant les obres de desdoblament de la carretera de Manacor. Nou són empresaris, que ja han sortit en llibertat amb càrrecs, i dos són funcionaris del Consell, que encara no han passat a disposició judicial. El jutge els acusa d’aprofitar-se dels seus càrrecs i fer treballs en els seus xalets amb els fons procedents de les obres de la carretera que estava construint el Consell’.

Pascual, al seu torn, ha dit que afronta la imputació per corrupció amb tranquil·litat: ‘Va ser un expedient rigorós en què, fins i tot, vam disposar d’assessorament extern. Crec que va ser un dels expedients més controlats de la institució’.

‘Espectacle nefast’

El cap de llista del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, ha titllat de ‘nefast’ l’espectacle que dóna UM: ‘Constatam la dificultat d’UM de trencar amb el passat, tant pel que fa a qüestions de polítiques territorials com pel que fa a casos de presumpta corrupció’. Ha apuntat que, de moment, no han transcendit indicis de delicte. Si n’hi haguessin, sí que demanarien que Nadal posés el càrrec de conseller a disposició d’Antich. Fins llavors, ha demanat prudència als seus dos socis de govern.