Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Baltasar defensa la continuïtat de la reintroducció de l’ós al Pirineu

|

- Publicitat -

Els guardes estan col·locant durant aquest diumenge diverses trampes a l’óssa a les muntanyes de la Val d’Aran, a prop del nucli de Lés, on l’animal va atacar el caçador. Ho fan per fer un seguiment de l’animal, sobretot per saber com es mou i també quin és el seu estat. D’aquesta manera, una quinzena de guardes del Conselh Generau d’Aran estan duent a terme un estudi detallat de l’animal amb l’ajuda de l’helicòpter que contínuament envia els senyals de localització de l’óssa. Està previst que aquest dilluns es faci una batuda per capturar l’animal i poder-lo traslladar a Arties e Garòs o al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, a Lleida.

Mentrestant, Baltasar ha demanat que no es prenguin decisions ‘amb el cap calent’. ‘Hem de mirar què ha pogut ser’ ha dit sobre l’atac de Hvala ‘potser estava ferida’ ha comentat. Actualment, hi ha entre 15 i 20 óssos en el programa, que va començar ara fa 12 anys arran d’un acord de la Unió Europea amb França i les comunitats de l’estat espanyol de Catalunya, l’Aragó i Navarra.

Publicitat

El conseller de Medi Ambient ha insistit que l’espècie a la qual pertany Hvala està ‘amenaçada’ i ha remarcat que en el període de reintroducció, no hi hagut ‘cap més mínim incident’. ‘El projecte no es pot qüestionar, és correcte’ ha conclòs Francesc Baltasar, qui ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al Prat de Llobregat, en la col·locació de la primera pedra de la futura ubicació de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut