Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El consell nacional d’ERC vol que qui perdi les primàries doni suport al guanyador durant la campanya

|

- Publicitat -
En definitiva, segons Llorente, el partit reclama que qui perdi les primàries, ja sigui Bosch o Ridao, doni suport explícit al guanyador i no es desentengui de la campanya electoral de les generals. Altra cosa serà si forma part o no de les llistes. En això Llorente no hi ha volgut entrar.
 
El consell nacional ha donat llum verda a la proposta de ponència política i d’estatuts, però encara es poden presentar esmenes des del territori. La ponència ha arribat sense esmenes vives dels consellers nacionals, perquè la majoria eren tècniques i s’han incorporat o retirat per part dels proposants. 
 
Pel que fa als estatuts, sí que han arribat vives una vintena d’esmenes, que han estat rebutjades. Tres quartes parts, però, ja havien estat incorporades. La majoria es referien a l’organització territorial del partit. Els estatuts han obtingut 117 vots a favor, 1 en contra i sis en blanc. 
 
També s’ha aprovat el reglament del congrés i de les primàries, validant així la data del 17 de setembre per celebrar l’elecció entre Joan Ridao i Alfred Bosch, el mateix dia que es votarà el president i la secretària general del partit. El reglament ha rebut el suport 117 vots a favor i un en contra. La decisió de celebrar primàries no comporta res més que afegir una tercera urna, ja que tot el procés ja estava organitzat territorialment per a l’elecció del president i del secretari o secretària general. Cada comarca tindrà almenys una urna. 
 
Pel que fa a les primàries, Llorente ha confirmat que una veu, després ha transcendit que era Joan Puig, s’ha aixecat per opinar que hagués estat millor que el consell nacional fos qui decidís el candidat.
 
El consell nacional també ha aprovat una resolució en defensa del model d’immersió lingüística després de la interlocutòria del TSJC que dóna dos dies a la Generalitat perquè el castellà sigui llengua vehicular a l’escola.
 
El text manifesta el seu rebuig a la interlocutòria i la defineix com un ‘nou atac directe’ al país, de conseqüències ‘molt greus’ per al sistema d’immersió lingüística a l’escola. Dóna suport al sistema i insta a vetllar per l’extensió d’aquest model d’acord amb la Llei d’Educació. Així mateix, la resolució dóna suport als membres de la comunitat educativa que han mostrat la seva voluntat de no acatar la sentència i emplaça la resta a seguir aquest camí, exigint alhora al Govern i al Parlament que donin cobertura a aquests professionals. Finalment, també es mostra el suport a la iniciativa somescola.cat i s’emplaça la societat civil a mobilitzar-se contra la decisió. 
 
Els consellers nacionals també han donat llum verda a la creació d’una comissió electoral per ordenar les llistes, però no s’ha parlat de coalicions ni de noms.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut