Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Consell de Mallorca estrena el documental ‘Jaume I, l’aventura de Mallorca’

El Consell de Mallorca estrenarà avui, dia 13 de novembre a les 20.00 hores, a la sala petita del Teatre Principal de Palma el documental ‘Jaume I, l’aventura de Mallorca’, realitzat per Manu Balaguer i produït per José Calatayud i Magüy Lagartera.

El film, que dura uns 40 minuts, va ser encarregat pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i s’emmarca dins el conjunt d’iniciatives que durant tot el 2008 ha organitzat la Institució Insular per tal de commemorar els 800 anys del naixement del rei Jaume I.

Redacció
Redacció 13/11/2008

Així, l’objectiu d’aquesta filmació, que té el guió del periodista Carlos Garrido, es concep com un element per a la divulgació de la figura del rei Conquistador, un personatge capital en el perfil històric i en la mitologia popular. El to del documental és divulgatiu, ja que amb la pretensió d’arribar a tot tipus de públic, vol acostar l’espectador a les motivacions personals, al caràcter i i alhora va viure Jaume I i, en particular, la seva relació a Mallorca.

Així, en ‘Jaume I, l’aventura de Mallorca’ s’han inclòs les aportacions i els comentaris d’experts i professors d’història. Així, aquesta part, més documental i científica, es combina en el documental amb una dramatització protagonitzada per l’actor i director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, Carles Molinet, que interpreta el paper de Jaume I, i l’actor Rafel Ramis, que fa d’escrivà.