Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La prohibició de les corrides de toros, avalada

El Consell de Garanties Estatutàries declara ajustat a l’Estatut de Catalunya i a la Constitució espanyola el punt primer de l’article sisè de la Llei de protecció dels animals, referent a la prohibició de les corrides de toros promoguda per la ILP Prou.cat. El text va ser recorregut pel Partit Popular, i ara el Consell n’avala l’adequació a les cartes magnes catalana i espanyola, amb el vot contrari del ponent Julio Añoveros. El PP considerava que hi havia un conflicte en la distribució competencial entre l’Estat i Catalunya pel que fa a la regulació dels espectacles públics, i que la prohibició podia dificultar l’accés a la cultura reconeguda a la Constitució i a l’Estatut. Per afegir elements al debat, aquesta setmana Jordi Portabella presenta el seu llibre ‘L’engany de la corrida’ per desmitificar la ‘fiesta nacional’.

Redacció
Redacció 08/07/2010

Després de diversos endarreriments, la polèmica votació final sobre la prohibició o no de les curses de braus a Catalunya serà, previsiblement, el 28 de juliol, en un dels últims plens del Parlament de Catalunya abans de vacances.

Llibre de Jordi Portabella sobre els braus

Relacionat amb els braus i la polèmica de la ILP, aquests dies es presenta el llibre del president d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, que porta per títol ‘L’engany de la corrida’. El polític, biòleg de formació, segueix des de fa anys tot el que envolta la corrida de toros per desvetllar ‘l’engany històric que des de justificacions culturals, estètiques o lliurepensadores pretén perpetuar un espectacle cruel i sense sentit en ple segle XXI que mou milions d’euros i d’interessos’.

Portabella expressa en aquest llibre de converses el seu pensament animalista a partir del qual descobreix la trama que s’amaga darrera les corrides amb tots un seguit d’arguments ètics, zoològics, artístics, econòmics o antropològics que desmitifiquen tot el que envolta la ‘fiesta nacional’.