El Consell Assessor de RTVE a Catalunya titlla la decisió d'eliminar L'Informatiu de 'greu irresponsabilitat' La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya titlla la decisió d’eliminar L’Informatiu de ‘greu irresponsabilitat’

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya s’ha sumat a l’allau de crítiques -des del Col·legi de Periodistes a l’assemblea de treballadors, el comitè d’empresa i els partits- contra la decisió de suprimir L’Informatiu del vespre, que es realitzava en català des de feia 31 anys, adduint falta de personal tècnic. El consell dirigeix les seves crítiques especialment contra la directora del centre de Sant Cugat, la periodista Montse Abbad, a qui acusa d’haver comès ‘una greu irresponsabilitat que ha desembocat en el no compliment de les seves obligacions informatives com a servei públic’.

Redacció
Redacció 05/08/2009

El consell considera que és ‘una obligació de Televisió Espanyola, i d’aquest centre per extensió, donar un servei públic de qualitat on la informació és un dret per l’audiència i un dels eixos vertebradors de la seva funció’.

Creu que la supressió de L’Informatiu per motius tècnics ‘posa en entredit la competència dels responsables de RTVE a Catalunya per garantir el servei públic’ i demana a Abbad ‘responsabilitats sobre les decisions preses’ i transparència.

Relacionats