Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Congrés demana al Govern espanyol agilitar la reciprocitat de TV3 i Canal 9

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ha celebrat l’aprovació de l’acord i ha dit que era moment d”aparcar’ les polèmiques. En aquest sentit, Ridao ha subratllat que ‘rectificar és de savis’ en referència a les paraules del ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, que fa unes setmanes deia que el tema ‘no era de la seva incumbència’.

Ridao ha destacat que el govern espanyol ha assumit, a través de la moció, la responsabilitat per assignar les freqüències dels canals de TDT. Segons el portaveu d’Esquerra ‘no era lògic’ que al segle XXI es posin traves a la lliure comunicació. Ridao ha afegit que és ‘sorprenent’ que, per exemple, a Gandia es pugui veure la CNN i no la ‘veïna’ TV3. També ha lloat la tasca duta a terme per Acció Cultural que ha fet possible la recepció de TV3 al País Valencià.

Publicitat

La moció inclou un segon punt en què es demana que s’avaluï la incorporació en el projecte de Llei de l’audiovisual d’espais de comunicació que facilitin la reciprocitat d’emissions entre aquells territoris que comparteixen un mateix sistema lingüístic d’acord amb el compromís assumit pel govern espanyol amb la ratificació de la Carta Europea de les llengües minoritàries o regionals.

Ferran Bono (PSOE) ha dit que és ‘absurd’ que avui en dia no es puguin veure les televisions públiques i veïnes i ha destacat que hauria de ser de ‘sentit comú’. En la seva intervenció, Bono també ha aprofitat per posar de manifest que la pluralitat ‘brilla per la seva absència’ a la ràdio i televisió pública valenciana.

Montserrat Surroca (CiU) ha recordat que aquesta mateixa setmana el Senat ha aprovat una moció similar a proposta del grup convergent. Surroca ha posat èmfasi en el fet que es tracta d’un pas endavant per tancar el problema de les emissions de forma definitiva.

En la seva intervenció, Marta Torrado (PP) ha subratllat que es tractava d’un dia ‘històric’ però al mateix temps ‘dolent’ per als valencians. Torrado ha recordat que l’octubre del 2007 el ministeri d’Indústria va preparar un reial decret per habilitar la reciprocitat entre les comunitats limítrofes que garantia al País Valencià poder disposar d’un tercer múltiplex. La representant del PP ha lamentat que el decret està paralitzat i que el govern espanyol n’és l’únic responsable. Torrada ha exigit ‘igualtat de condicions’ i ha reivindicat al govern espanyol que cedeixi el tercer múltiplex.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut