Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Congrés de Solidaritat situarà a Joan Laporta com a president d’Honor de la formació

El Congrés Nacional de SI que se celebrarà a Manresa el 20 de febrer haurà de decidir qui conforma l’Executiva Nacional de la formació. Per això, els tres diputats per Barcelona ja han presentat les seves candidatures als llocs als que aspiren. Una comunicació enviada als participants del Congrés i que ha estat penjada al perfil de Facebook de la formació ha fet públic que Joan Laporta aspira a ser ‘president d’Honor’ de SI, Uriel Bertan es presenta per ser secretari general del partit, i Alfons López Tena té la intenció d’ocupar la secretaria de Política Institucional. Alhora, Àlex Fenoll, militant de Democràcia Catalana, ha explicat ja que competirà amb Bertran per la secretaria general de SI.

Redacció
Redacció 12/02/2011

El 1r Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) debatrà i aprovarà a Manresa els estatuts, el programa marc per a les eleccions municipals i l’Executiva Nacional de la formació. Com era d’esperar, els principals diputats de Solidaritat ja han llençat la seva primera proposta per fer-se, així, amb la direcció executiva. D’aquesta manera, Uriel Bertran i Alfons López Tena seran els candidats a la secretaria general i a la secretaria de Política Institucional, respectivament. Per al que va ser candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, han reservat un càrrec adaptat a la proposta d’estatuts que previsiblement s’aprovarà al Congrés. I és que en ser Laporta president de Democràcia Catalana -un dels partits que han conformat la coalició Solidaritat Catalana per la Independència- s’ha considerat poc apropiat que ocupi una presidència executiva a SI i han decidit que Laporta sigui proposat per ser ‘president d’Honor’ per Bertran un cop hagi estat ell escollit i el document estatutari hagi estat ratificat. Així, l’organigrama quedaria capitanejat per Laporta, Bertran i López Tena sense necessitat d’atorgar a ningú una presidència executiva.

Àlex Fenoll competirà amb Uriel Bertran
Al Congrés s’hauran d’escollir en total vuit càrrecs, i els tres diputats han emès aquest comunicat per deixar clares ja les seves intencions i demostrar així el seu compromís mutu. I és que precisament des del partit de Laporta, Democràcia Catalana, ha sortit el primer candidat alternatiu. Un militant fundador de la formació, l’industrial sabadellenc de 34 anys Àlex Fenoll, ha fet pública ja la seva candidatura a la secretaria general que també vol ocupar Bertran. En aquest sentit, i per evitar males interpretacions, Laporta ha signat amb als altres dos diputats el comunicat que ara han fet públic a Facebook, fent pinya tots tres al voltant d’aquest organigrama conjunt.