Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El comunisme espanyol s’apropa al PP quan es parla de Catalunya

Ja ho va dir Josep Pla al Quadern Gris: “no hi ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres”. I és que ara li ha tocat el torn a treure's la careta al líder de Izquierda Unida, Albrto Garzón, que s'ha posicionat clarament en contra del referèndum i, a més, l'han enxampat amb el doble discurs sobre les consultes.

Redacció
Redacció 11/07/2017

S'ha fet viral a la xarxa el tuit que va fer Alberto Garzón, ara dins de la coalició Unidos Podemos, que defensava a ultrança el referèndum que en una setmana, de pressa i corrents, va convocar Alexis Tsipras a Grècia el 2015 i que, a més, després no va tenir cap efecte vinculant: “Los que se llenan la boca con la palabra democracia están indignadísimos con que haya un referéndum en Cataluña. Ahá. Farsantes”. Però aquest mateix argument no és vàlid per Catalunya.

Ara, respecte al referèndum català no només s'hi ha oposat sinó que, a més, ha usat el discurs més ranci amb reminiscències al PP i Ciudadanos, fins i tot invocant als Pujol, si cal. Una demostració que, fins i tot la dreta més progressista sap que perd vots si té un bon gest amb Catalunya. Garzón ha arribat a dir: