Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El ‘Compromís per Lleida’ posa en marxa cinc taules de debat per establir un document marc d’accions

Avui dijous Tàrrega acollirà la trobada de la primera taula de treball del ‘Compromís per Lleida’, de les 5 que es celebraran aquesta tardor per establir un document marc per la propera primavera que inclogui les accions concretes a desenvolupar, en base al decàleg del desembre de 2007. La primera sessió tractarà d’economia i agroindústria.

Al llarg de la tardor parlarà de territori i medi ambient, mobilitat i comunicacions, cultura i projecció exterior, i finalment, diàleg social. El degà de la facultat de Dret de la Universitat de Lleida, Pere Enciso, ha explicat que a cada taula de treball ‘s’establirà un debat per arribar a trobar els punts d’intersecció que formaran el document final’.

Redacció
Redacció 15/10/2008

Segons Enciso, ‘la idea fonamental és sumar voluntats, i el denominador comú és potenciar el territori’. A les taules de treball hi participaran representants d’institucions i membres d’associacions del territori vinculades al tema de debat en qüestió. Es formaran grups de treball d’entre 15 i 20 persones. El degà ha afegit que si per cada taula de treball no n’hi ha prou amb una sessió, se’n convocaran més.

De moment, la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Tàrrega acollirà aquest dijous a les set de la tarda la taula sobre economia i agricultura industrial. La segona es farà a la sala d’actes de la Casa del Canal d’Urgell, a Mollerussa, el 30 d’octubre, sobre territori i medi ambient. Un altre grup de treball es trobarà el dia 6 de novembre a l’Ateneu Popular de Ponent, a Lleida, per parlar de cultura i projecció exterior. El campus de Cappont acollirà, el dia 13, la taula sobre diàleg social. El 20 de novembre es farà a la Cambra de Comerç de Lleida la sessió sobre mobilitat i comunicacions.

A tot plegat hi dóna suport la Universitat de Lleida. El seu rector, Joan Viñas, ha definit el ‘Compromís per Lleida’ com un fet històric. Per la seva banda, un dels membres impulsors del compromís, Josep M. Escribà, ha explicat que les taules de treball han de servir per posar el ‘negre sobre blanc’ a les propostes del decàleg del 15 de desembre.

Escribà ha volgut destacar el rol que ja han hagut de jugar amb diferents actors per solucionar els problemes com la sequera ja que van participar a la taula de l’aigua.

Ara el ‘Compromís per Lleida’ ha de definir les propostes i solucions als greuges de la societat lleidatana. ‘No es tracta de fer la carta als reis, sinó estudiar com podem solucionar els punts febles, potenciar els forts’, conclou el degà de la facultat de Dret de la Universitat de Lleida, Pere Enciso.