Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de futbol català respon a les declaracions de Schuster

Aquest cap de setmana, l’entrenador del Real Madrid Bernd Schuster va queixar-se del suposat mal arbitratge que havia rebut el seu equip durant la derrota contra el Sevilla dient que la culpa era de l’àrbitre per ser català: “L’àrbitre, català. No fa falta dir res més”, foren les paraules del tècnic blanc. El Comitè d’Àrbitres de Futbol de Catalunya ha contestat amb duresa les declaracions de Schuster, demanant a la Federació Espanyola que estudiï si Schuster mereix una sanció per part de la Comissió Antiviolència, ja que declaracions d’aquesta mena inciten odi als diversos territoris.

Redacció
Redacció 06/11/2007

Aquest és el comunicat que ha difós el Comitè a través del web de la Federació Catalana de Futbol (FCF):
______________

Des del Comitè d’Àrbitres de Futbol de Catalunya i en relació amb les declaracions del Sr. Bernd Schuster, entrenador del Real Madrid FC, volem manifestar el següent:

 1. Lamentem i condemnem fermament les declaracions on l’entrenador del Real Madrid FC va insinuar que l’àrbitre del partit del passat dissabte entre el seu equip i el Sevilla FC, Alfons Xavier Álvarez Izquierdo, havia actuat en contra dels seus interessos pel fet de ser originari de Catalunya.

2. Creiem que aquestes declaracions han de ser objecte d’estudi i, si s’escau, de sanció per part de la Comissió Antiviolència de la RFEF ja que poden generar violència, a més d’incitar a l’odi entre els diferents territoris de l’Estat espanyol. Estem convençuts de què aquest pensament és compartit per part del Comitè d’Àrbitres de la RFEF.

3. Tenim la convicció de què esportistes i mitjans de comunicació ens recolçaran en el rebuig d’actituds violentes i declaracions que inciten a la violència i que no han de tenir cabuda en el món de l’esport i, en particular, del futbol català. Confiem en un futbol català que sigui un exemple d’educació i civisme i on, en conseqüència, es valori i es respecti l’esportista que fa front a la difícil tasca de jutjar.

César Ochoa Díez President del CTA.