Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El còmic com a eina per fomentar la comprensió lectora

La 26a edició del Saló Internacional del Còmic acollirà per primer cop una jornada adreçada a entre 150 i 200 docents perquè usin aquest material com a eina pedagògica per fomentar la comprensió lectora entre els alumnes, sobretot en l’etapa de primària. Una iniciativa que s’ha dut a terme d’acord amb la conselleria d’Educació i que se celebrarà el primer dia d’obertura del Saló, el 17 d’abril. Així ho ha explicat el director del certamen, Carles Santamaria, aquest dijous en roda de premsa, qui també ha afegit que el còmic és un material que pot servir de ‘reforç’ per altres assignatures ja que entre la seva diversa temàtica es poden trobar còmics dedicats a la història, la immigració o la literatura.

Redacció 08/02/2008

El Saló comptarà, encara que oficialment no està tancat, amb uns 500 autors de l’estat espanyol i internacionals i se celebrarà del 17 al 20 d’abril a Fira de Barcelona.

D’entre els autors internacionals amb què comptarà el Saló hi ha Milo Manara; Frederick Peeters; Peter Bagge; Melinda Gebbie; Michael Golden; Tony Harris; Adam Hughes; Jock; Terry Moore; Tim Sale o Ray Harryhausen.

D’altra banda, enguany el Saló també es vincula amb el cinema i la televisió ja que dedicarà una exposició a la sèrie ‘Héroes’ en què es mostraran les il·lustracions originals del dibuixant Tim Sale, o ‘Forotgramas ilustrados’ del guanyador del Gran Premi del 25è Saló Miguelanxo Prado, centrada amb els treballs que l’autor ha realitzat en el camp de l’animació. Així mateix es podrà veure l’exposició ‘El laberinto de DDT’ on es mostraran alguns dels treballs de la companyia DDT guanyadora d’un Oscar pel maquillatge de ‘El laberinto del fauno’ i d’un premi Goya per ‘El Orfanato’.

Així mateix, els amants de ‘Mortadelo’ i ‘Filemón’ podran gaudir d’una exposició que farà un recorregut d’aquesta sèrie de còmic, amb motiu del 50è aniversari de l’aparició dels populars personatges.

El cartell d’enguany ha estat dissenyat per Pasqual Ferry qui ha explicat que ha volgut simbolitzar una mica el fet que quan llegeixes un còmic entres en un món d’imaginació, amb el matís de que aquest no és un món limitat als nens sinó que pot haver un còmic per cadascú dels membres de la família. La idea, en definitiva, és que el còmic s”obri a totes les edats’.