Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Col·legi de Periodistes demana responsabilitats a Interior per l’agressió policial contra 30 professionals

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat al conseller d’Interior, Joan Saura, que obri una investigació per aclarir les agressions de què van ser objecte una trentena de redactors, fotògrafs i càmeres durant les manifestacions d’estudiants de dimecres a Barcelona. El Col·legi considera que els responsables de la intervenció policial haurien d’assumir responsabilitats per aquests fets, i ha decidit personar-se en tots aquells processos que es posin en marxa en l’àmbit legal. Els informadors van rebre cops de porra a les càmeres, van ser colpejats en el braç on duien el braçal d’identificació i van patir contusions a les cames i l’esquena.

Redacció
Redacció 20/03/2009

Fins i tot alguns van ser agredits mentre caminaven fora de la manifestació. La Comissió de Defensa i Ètica professional es reunirà divendres amb caràcter d’urgència per estudiar aquests fets.

El Col·legi segueix rebent trucades de denúncia per part de redactors, càmeres de televisió i fotògrafs agredits, en alguns casos més d’una vegada durant el mateix dia. Fins al moment el Col·legi ha pogut comptar aquests afectats:

Toni Albir, fotògraf de l’agència Efe; David Atzira, fotògraf autònom; Julia Badenes, redactora de la Ser; Carlos Baraibar, redactor de Catalunya Ràdio; Ainara Bascunyana, redactora del Cuatro; Albert Beltran, fotògraf d’El Periódico de Catalunya; Enric Borràs, redactor de Vilaweb; Xavier Bundó, redactor de Rac1; Yolanda Cardo, fotògrafa de l’ABC; Asunción Chamoso, periodista de Telecinco; Oriol Clavera, fotògraf autònom; Joan Francesc Escrihuea, ajudant de so de TVE Catalunya.

També Albert Garcia, periodista de La Directa; Jesús Garcia, redactor d’El País; Àlex Garcia, fotògraf de La Vanguardia; Maite Gutierrez, redactora de La Vanguardia; Anna Jiménez, fotògrafa de La Vanguardia; Rafa Julve, redactor de El Periódico de Catalunya; Estel Llobet, periodista d’Antena 3; Gabriel Massana, fotògraf d’El Punt; Llorenç Osa, càmera d’Antena 3; Marc Saus, càmera de Telecinco; Guillem Valle, fotògraf del diari ADN i tres periodistes i un càmera de BTV.