Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El col·legi d’advocats de Granollers crea una plataforma perquè les televisions autonòmiques es vegin a tot l’estat espanyol

El col·legi d’advocats de Granollers ha creat una plataforma amb l’objectiu de proposar una modificació de la llei audiovisual perquè les televisions autonòmiques es vegin a tot l’estat espanyol. El portaveu de la Plataforma Libre Emisiones Autonómicas (PLETA), Antonio Cousiño, ha explicat que després de 25 anys de democràcia és una gran paradoxa que l’estat espanyol aculli esdeveniments com el fòrum de les cultures o l’aliança de civilitzacions quan té una llei audiovisual que ‘no permet la pluralitat i per tant que les diverses televisions autonòmiques es vegin arreu de l’Estat’.

Redacció
Redacció 22/01/2008

Cousiño ha remarcat que la llei actual posa clarament ‘en qüestió l’Espanya plural’ que promulga el govern espanyol i ha destacat que a través d’aquesta plataforma, creada recentment amb el suport del col·legi d’advocats de Granollers, es posaran en contacte amb tots els col·legis d’advocats de l’Estat amb l’objectiu d’iniciar diverses accions divulgatives ‘per explicar el què passa actualment amb les televisions autonòmiques’ i paral·lelament impulsar una recollida de 500.000 signatures per portar la proposta legislativa a les corts i que es redacti una llei que garanteixi que tots els ciutadans de l’estat espanyol puguin veure les diferents televisions autonòmiques.

El portaveu de PLETA ha exposat que en el termini d’un mes preveuen coordinar tots els col·legis i associacions de l’Estat que es vulguin adherir a la plataforma amb la voluntat de presentar les 500.000 signatures abans de les eleccions a Corts per proposar aquesta modificació legislativa. Aquesta recollida de signatures es farà a través de tots els col·legis d’advocats d’arreu del territori espanyol i de les associacions que es vulguin adherir.

Pel que fa el conflicte entre els governs de Catalunya i el País Valencià respecte a les emissions de TV3 al País Valencià el portaveu de PLETA ha explicat que aquest conflicte es deu al ‘marc legal’ actual que ‘impedeix les emissions de les televisions autonòmiques’. En aquest sentit, Antoni Cousiño ha explicat que aquestes emissions es podien veure fins fa poc temps a causa de la disposició addicional setena redactada l’any 99 que establia que les comunitats limítrofes podien pactar la reciprocitat de les emissions amb el ministeri espanyol. Per aquest motiu, Cousiño ha destacat que des de la plataforma reclamen ‘quelcom que va més enllà d’un conveni de reciprocitat’.