Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Clot acull el primer concurs de #garrotweets

Malgrat la recent irrupció a la xarxa Twitter, els garrotins, les corrandes i les nyacres tenen una llarga tradició, que es vincularia amb el hip-hop més actual. Per fer evidents aquestes relacions el festival Expressió Directa, acull una nova edició de Transglosadors, una iniciativa del col·lectiu Cor de Carxofa on MC de hip-hop i glosadors d’ arreu dels Països Catalans es veuen les cares i exploren les potencialitats de la trobada de tots aquests gèneres.El proper dissabte 19 de febrer, la Farinera del Clot acollirà una nova jornada consagrada al cant improvisat que se celebrarà sota l’estela de l’eclosió a Twitter del hashtag #garrotweet, i aprofitarà la popularització d’aquesta etiqueta per celebrar el primer concurs d’aquest nou gènere virtual.

Redacció
Redacció 19/02/2011

La jornada començarà amb un micro lliure de hip-hop a les 19 h, dinamitzat per l’MC Lo Guerra (Herois de la Katalunya Interior). A les 22h hi haurà un espectacle en què es veuran les cares glosadors i rapers: de la banda del cant improvisat hi participaran Mateu Mata ‘Xurí’ , Mireia Mena i Francesc Ribera ‘Titot’ , i de la dels rapers Andreu Laguarda (Rapsodes), Gato-el-Quiman i Lo Guerra. Competiran i col·laboraran entre ells per versar sobre temes d’ actualitat sota la batuta de la Transbanda, una formació musical amb el guitarrista Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis), el bateria Xarli Oliver i el baixista Albert Vila (Dijous Paella). La nit es clourà amb la final nacional de la Lliga de la Glosa, on hi participaran equips de tot el país, des del combinat del ‘ Baix Embriagat’ (Baix Empordà), Licor de Ganxet (Vallès Oriental) Badaglosa (Badalona) o Viles Ocupades del Pla de Barcelona fins als equips de l’ Empordà o l’ Alta Segarra, entre d’ altres.

Primer concurs de Garrotweets

El Transglosadors també acollirà el primer concurs de Garrotweets, és a dir, garrotins generats per a Twitter. Arran de la popularització del hashtag #garrotweet en aquesta xarxa social, l’ Expressió Directa se suma a la festa de la glosa 2.0 dinamitzant una competició en la que podran participar no només els presents a la Farinera, sinó tots aquells que s’ animin a glosar en format virutal, siguin on siguin. Un jurat de destacats glosadors s’encarregarà de determinar el guanyador.

El cicle Expressió Directa és una iniciativa del setmanari Directa, el centre cultural la Farinera del Clot i l’ Ateneu Popular de 9 Barris per potenciar la creació musical i cultural independent i alternativa.