Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El CGPJ podria inhabilitar la jutgessa que va increpar als Mossos en ser multada beguda

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha enviat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) informació sobre S. L. M., una jutgessa d’instrucció de Barcelona que va ser multada pels Mossos d’Esquadra el 9 d’octubre passat per conduir beguda. Segons fonts judicials, la policia catalana va informar a la presidència del TSJC que la jutgessa s’havia encarat amb els agents quan la volien obligar a bufar l’alcoholímetre i els va advertir de la seva condició de magistrada. La jutgessa va donar una taxa d’alcohol de 0,47 mg/l en aquest control. Ara el CGPJ haurà d’investigar per saber si la sanciona amb una multa o amb una inhabilitació segons la falta greu que hagi comés.

Redacció
Redacció 25/11/2008

El TSJC va rebre divendres passat una comunicació dels Mossos d’Esquadra on s’informava d’aquest incident que va passar fa un mes en un control d’alcoholèmia a la C-16. En aquest sentit, s’explicava que la jutgessa havia tingut una actitud desafiant amb els agents i els havia dit que era magistrada a Barcelona. A més també els va dir que coneixia perfectament el Codi Penal, i que esperava que els agents passessin pel seu jutjat.

Davant d’aquest informe, la presidència del TSJC ha traduït l’escrit dels Mossos al castellà i l’ha enviat al CGPJ. Aquest organisme haurà de decidir si la jutgessa ha incorregut en una falta greu, per intentar beneficiar-se de la seva condició de magistrada per obtenir un títol de favor, o molt greu per abús d’autoritat. Les sancions poden ser de multa fins a inhabilitació. Fonts judicial també han explicat que no és la primera vegada que es rep una queixa d’aquesta jutgessa, tot i que, l’altre va ser quan exercia la seva activitat professional. La jutgessa ha pagat la multa, tot i que no ha volgut parlar amb els mitjans de comunicació.