Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El CGPJ arxiva la querella de ‘Manos Limpias’ contra López Tena per les seves declaracions sobre la crema de retrats del rei

El ple del Consell General del Poder Judicial espanyol ha acordat aquest dijous arxivar la querella que el sindicat Manos Limpias va interposar contra el vocal d’aquest organisme Alfons López Tena, per unes declaracions en què assegurava que cremar una bandera o fotografies de la família reial ‘entra en la llibertat d’expressió’ i que, per tant, hauria de ser un dret constitucional. El ple del CGPJ ha adoptat la decisió a instàncies del seu president, Francisco José Hernando, i amb l’únic vot en contra del vocal designat pel PP Juan Pablo González.

Redacció
Redacció 28/09/2007

Manos Limpias havia interposat la denúncia contra López Tena perquè interpretava que les declaracions que el vocal del CGPJ havia fet al Cercle d’Estudis Sobiranistes –del què n’és promotor- el passat 14 de setembre podien estar contemplades com a falta ‘molt greu’ als articles 417 i 418 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (CGPJ).

El Ple del CGPJ entén que cap dels punts dels dos articles de la Llei Orgànica del Poder Judicial recull cap supòsit que es pugui aplicar a les manifestacions del seu company vocal, i per aquest motiu arxiva la querella.

Fonts de Manos Limpias consultades per l’ACN han explicat que la denúncia interposada contra López Tena es va ampliar tres vegades, des que la Diada, davant la publicació del llibre del vocal van denunciar per considerar que aquest llibre tenia continguts ‘contraris al text constitucional’.

El 17 de setembre van ampliar la denúncia per primera vegada per ‘donar suport a la formació republicana i independentista Esquerra Republicana de Catalunya a través del Centre d’Estudis Sobiranistes’.

La segona ampliació va venir arrel de les declaracions de López Tena sobre la crema de fotografies dels monarques a Girona. Segons Manos Limpias, el vocal ‘va donar suport’ a aquestes actituds. Per últim, aquest sindicat denuncia que Tena es reunís amb Carod-Rovira i li ‘dones publicitat’ a un full de ruta per l’independència de Catalunya.

Manos Limpias no dóna per tancat aquest capítol i ja ha anunciat que la postura de López Tena i les seves manifestacions són ‘tan greus’ que el sindicat recorrerà la decisió del CGPJ davant la jurisdicció del contenciós-administratiu.