Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El CES titlla al senador del PP Daniel Sirera de fer un ús ‘partidista i erroni’ d’un informe de l’entitat

El Cercle d’Estudis Sobiranistes ha titllat al senador del PP Daniel Sirera de fer un ús ‘partidista i erroni’ d’un informe editat pel mateix Cercle. Sirera ha dit que ‘el govern del PP va beneficiar més Catalunya que el de Rodríguez Zapatero’, per mitjà d’una citació a un estudi del Cercle. En aquest sentit, el patronat del Cercle d’Estudis ha volgut aclarir ‘que no és cert, contra el que el Senador del PP, Daniel Sirera, va afirmar ahir, que de l’Informe del Cercle d’Estudis Sobiranistes pugui extreure’s aquesta extravagant constatació, que només correspon al Senador Sirera’.

Redacció 20/12/2007

Així doncs, l’estudi del Centre d’Estudis Sobiranista (CES) es diu literalment que ‘pel que fa a la inversió efectivament executada a Catalunya ha estat sempre molt inferior a la pressupostada’.

Tot seguit en l’estudi es fa aquesta citació que ha estat utilitzada posteriorment pel senador popular: ‘en l’estudi presentat per Foment del Treball Nacional el novembre del 2007, la mitjana d’execució del període 2002-2006 del Ministeri de Foment és del 74,2%, essent el 2003, curiosament l’any on la inversió pressupostada a Catalunya fou la més alta, de només el 69,8%’. Així doncs, des del CES s’ha volgut deixar clar que les conclusions de Sirera no es corresponen amb les conclusions del CES ni amb les conclusions de l’estudi encarregat pel Centre.