Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Cercle d’Estudis Sobiranistes es reuneix amb Mas, però no ho farà amb Duran perquè rebutja parlar d’independència

Els responsables del Centre d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena i Héctor López Bofill, han mantingut aquest dimarts una trobada amb el secretari general de CDC, Artur Mas, per presentar-li la iniciativa i confrontar opinions. Aquesta reunió no es mantindrà, però, amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC), ja que, segons López Tena, el seu president, Josep Antoni Duran i Lleida, ‘ha manifestat que aquest debat’, el de la independència, ‘no li interessa gens’.

Redacció
Redacció 18/09/2007

El Centre d’Estudis Sobiranistes ha continuat aquest dimarts les seves reunions amb aquells grups polítics que ‘no han renunciat al dret a l’autodeterminació’, així com amb sectors socials i sindicals, per donar a conèixer el seu projecte. Per exemple, en aquests moments s’estan gestionant reunions amb ICV i amb els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall. La setmana passada ja es van reunir amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

López Tena ha explicat que han exposat a Mas les dues línies amb que el Cercle vol treballar. D’una banda, ‘analitzar les oportunitats perdudes per Catalunya pel fet de no ser estat’. De l’altra, ‘plantejar la independència de la nació com un projecte real i les repercussions que això tindria en temes com la UE o la fiscalitat’. La primera activitat que vol estudiar el Cercle és ‘el desenvolupament dels articles 29 i 122 de l’Estatut, que dóna a la Generalitat competència exclusiva per regular les consultes populars per la via de referèndum’.

Els dos responsables del Cercle han explicat que, durant la reunió, Mas ‘s’ha interessat molt per la llei de referèndums’. López Bofill ha qualificat de ‘fructífera’ la reunió amb el secretari general de CDC, tot dient que s’han ‘obert línies d’interlocució i de contacte’. López Tena, però, ha remarcat que la seva voluntat és ser un ”think tank’ a l’americana’, ‘independent de qualsevol entitat’.

D’altra banda, aquest dimarts han anunciat que Roger Albinyana serà el nou director administrador del Cercle d’Estudis Sobiranistes. Albinyana és president de la Joventut Liberal Europea.