Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat programa cursos de ‘català d’urgència’

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat posa en marxa aquest mes de febrer un programa formatiu adreçat al col·lectiu de persones estrangeres que treballen o volen treballar en el sector de la restauració. Es tracta d’un programa que des del Centre s’ha anomenat ‘català d’urgència als restaurants’ i que pretén donar unes nocions bàsiques de terminologia i fraseologia específica del sector a les persones estrangeres que hi treballen perquè es puguin adreçar als clients en català i perquè s’animin a ampliar el seu coneixement d’aquesta llengua amb altres cursos. La informació del curs s’ha fet arribar als 400 establiments de restauració de la comarca del Bages a través del Gremi d’Hostaleria i Turisme i més endavant s’estendrà a les comarques del Berguedà, l’Anoia i la Cerdanya.

Redacció
Redacció 04/02/2008

Segons ha explicat la responsable d’aquest programa al Centre de Normalització Lingüística Montserrat, Delfina Corzán, s’ha detectat que en el sector de la restauració hi treballen moltes persones estrangeres que coneixen molt poc el català. Es tracta, ha dit, que rebin una formació ‘molt bàsica’ i alhora ‘específica’ de fraseologia i terminologia especialitzada. Aquesta formació es farà en sessions de dues hores de durada, que s’inicien el dia 18 de febrer.

A banda de permetre atendre els clients en català, el curs persegueix que les persones estrangeres que treballen en restauració s’adonin de la importància de conèixer la llengua del país i per tant, ‘s’animin’ a continuar formant-se en nous cursos més aprofundits.

Inicialment aquesta activitat s’ha iniciat a la comarca del Bages, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Turisme, que ha fet arribar la informació als seus 400 agremiats. Més endavant, ha explicat Corzán, es mirarà d’estendre’l als altres àmbits del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, a les comarques del Berguedà, l’Anoia i la Cerdanya.