Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Centre Cultural del mercat del Born no obrirà fins el 2012

|

- Publicitat -

Als 18 MEUR invertits de moment s’hi han de sumar els 26 MEUR de l’execució del projecte i 2 MEUR més de les obres de micropilotatge que començaran els propers dies.

Enric Sòria ha explicat que la primera fase del projecte per rehabilitar l’edifici va ser aixecar plànols de detall dels elements físics que constitueixen l’estructura de fosa, que van permetre detectar visualment alguns desperfectes de l’arquitectura de ferro. La segona fase es va iniciar amb una neteja profunda de l’edifici consistent en el sorrejat, el decapat de pintures i la retirada de massilles i xapats. Durant aquesta fase va aflorar l’estat real del Born mostrant amb claredat les seves patologies que afecten a diveres peces, unes amb un paper estructural principal i d’altres de caràcter més ornamental. En qualsevol cas, Sòria ha insistit que quan el Born s’acabi de restaurar ‘quedarà millor que quan es va construïr’.

Publicitat

La roda de premsa per presentar els retards en les obres s’ha celebrat a l’edifici annex al Born, dels arquitectes Rafael de Cáceres i Enric Sòria, que ja s’ha acabat i serà la seu del Servei d’Arqueologia de la Ciutat i el departament de col·leccions del Museu d’Història de Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut