Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els blindats destinats a Catalunya per l’exèrcit espanyol resulten ser “ferralla”

Després d'un article a La Vanguardia on s'explicava com un centenar de combois de guerra arribarien a les bases militars del Principat, molts mitjans se n'han fet ressò amb un cert to d'alarmisme que resulta ser totalment innecessari. Resulta que els tancs i les erugues que arriben de l'exèrcit espanyol són un conjunt de ferralla rovellada i oxidada feta pràcticament malbé pel seu desús.

Redacció
Redacció 16/03/2016

És més perillós conduir-los que rebre'n un atac

Segons fonts “militars” de l'exèrcit espanyol, ara mateix, és més perillós conduir un blindat espanyol que esperar-ne un atac. Segons narren les mateixes fonts, una vegada al intentar engegar un vehicle es va produir un curtcircuit al arcaic i precari sistema dels combois provocant un incendi dins de l'habitacle sobre rodes de ferro. Els ocupants del blindat van iniciar el protocol establert per a extingir les flames però no va servir de res. Van haver de sortir cames ajudeu-me abans de caure fulminats per la inhalació de fum o les cremades després que els intents d'apagar el foc amb l'extintor reglamentari fossin inútils perquè aquest estava caducat i no rajava com devia.

La cabra, més temible que els tancs

L’exèrcit espanyol no té recursos ni per a combustible ni per a lubricants, i la majoria dels dispositius terrestres -carros blindats i altres-,  ja són com ferralla a causa de la llarga hibernació dels materials i d’accés als recanvis, que se suma a la manca de maniobres de formació. Fonts de l’exèrcit queixoses de les retallades apunten també a la reducció de les pràctiques de vol real i la dificultat a l’accés de recanvis per als operatius de l’exèrcit de l’aire, a més, de la manca de maniobres amb foc real i de manteniment dels vehicles i de la inversió en armament de l’exèrcit de terra, que sumada a la obsolescència de l’armada, situen a l’exèrcit espanyol al límit de la seva operativitat.