Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El centenar d’aspirants a músics del metro de Barcelona hauran de passar una prova d’idoneïtat

Des del 2001, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Músics de Carrer (AMUC BCN), amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, van iniciar un projecte per establir la presència de músics en punts concrets i senyalitzats de les instal·lacions de la xarxa de metro. Després d’aquests sis anys de músics al metro, l’AMUC BCN ha decidit preparar ara una primera prova de nivell per als aspirants que sol·licitin plaça en algun dels 32 punts que tenen reservats dins de la xarxa. L’objectiu d’aquesta selecció és garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control.

Redacció
Redacció 06/07/2007

Aquest dissabte, 7 de juliol, un jurat integrat per professors experts de la indústria musical de l’Escola de Músics I.J.P.C., adherida al Districte de Ciutat Vella, avaluaran, al Convent de Sant Agustí, els més de 95 artistes inscrits sota uns mateixos criteris: la qualitat, la varietat temàtica i la possible convivència ambiental dins de les instal·lacions del metro, entre d’altres paràmetres.

Cada participant haurà d’interpretar com a mínim tres temes, escollits a l’atzar pels membres del jurat, d’entre una varietat de 20 cançons del propi repertori de cada músic. Després de l’actuació, el jurat puntuarà l’espectacle i comunicarà immediatament al candidat si ha passat o no la prova.

Si l’avaluació és favorable el músic obtindrà el carnet d’associat a AMUC BCN i podrà participar dels projectes que aquesta associació generi i, per tant, revalidarà el dret per actuar al metro. Després assistirà a una reunió orientativa en què se li explicaran les regulacions i la normativa del projecte, com ara la prohibició d’utilitzar instruments de percussió, amplificadors o acompanyaments que superin els 20 watts de potència o el deure de respectar l’horari d’actuacions i de rotació entre els diferents espais.