Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

EL CCN planta cara a @societatCC i denuncia els símbols franquistes davant la junta electoral

El Cercle Català de Negocis ha manifestat  el seu rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de demanar retirar les banderes estelades dels edificis i espais públics a Catalunya, al considerar que aquestes són símbols partidistes i poden afectar la neutralitat política dels estaments públics. Recorden que la bandera no es pot considerat un símbol partidista ja que no pertany a cap partit polític. D'aquesta manera, la Junta  Electoral Central amb la seva decisió de prohibir les estelades, atenta contra la llibertat d'expressió, dret fonamental recollit en la Constitució Espanyola. Per evidenciar el transfons polític d'aquesta decisió, el CCN ha denunciat davant de la mateixa junta electoral central els símbols franquistes encara existents en espais públics.

Redacció
Redacció 18/05/2015

El CCN ha sol·licitat a la JEC cancel·lar la prohibició d'estelades en espais públics. I en cas contrari, i amb els mateixos arguments, procedir a demanar la retirada de tots els símbols franquistes segons es desprèn del document “Cens de simbologia franquista de Catalunya”, realitzat pel Memorial democràtic de la Generalitat de Catalunya”, on es localitza, identifica i cataloga 3.647 mostres de simbologia franquista en el espai públic català.

Finalment, en aquesta denúncia del CCN, es posa de manifest que en cas de no acceptar ni la cancel·lació de la retirada d'estelades, ni prohibir la simbologia franquista, la Junta Electoral Central no estarà complint amb la seva fonamental missió de vetllar per la transparència i objectivitat del procés electoral.