Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

El .cat es consolida com un dels dominis més segurs del món

Per segon any consecutiu, el domini .cat se situa en el quart lloc, entre els 283 dominis d’Internet que hi ha al món, pel que fa a la seguretat de navegació. L’informe anual que l’empresa de seguretat McAfee ha publicat confirma el lideratge del .cat en el camp de la seguretat, segons informa la Fundació puntCAT. Aquest estudi, basat en l’anàlisi de 27 milions de webs de 120 països, assenyala el .travel (domini genèric de la indústria del viatge) lidera aquesta classificació. Per centèsimes percentuals, .cat se situa en el quart lloc de la classificació, empatat amb altres sis dominis, com són.edu (educació superior), .jp (Japó), .gg (Guernsey), .hr (Croàcia), .ie (Irlanda) i .ch (Suïssa).

Redacció
Redacció 05/11/2010

Per centèsimes percentuals, .cat se situa en el quart lloc de la classificació d’aquest estudi independent, on s’han avaluat gairebé 4.000 pàgines amb domini .cat i s’ha detectat algun tipus de risc en només 7 d’aquestes pàgines. Només tres dominis genèrics, és a dir, que no pertanyen a estats – .cat, .travel i .edu – es troben entre els 20 dominis amb la navegabilitat més segura del món.

En l’informe actual, el .cat ha avançat dos posicions respecte al passat estudi, on es van analitzar menys pàgines, al voltant de 3.500, trobant riscs en 9 d’elles. Les debilitats detectades, vulnerables a presentar un risc en la seguretat de la navegació, podrien estar causades per la manca d’actualització del programari que els dominis en risc fan servir, segons apunta la Fundació puntCAT, que té la finalitat de potenciar una Internet catalanoparlant segura i de qualitat.

Relacionats