Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El cap de premsa dels Mossos d’Esquadra, imputat per revelació de secrets

Marc Homedes, el fins ara cap de premsa dels Mossos d’Esquadra, va declarar dilluns passat al jutjat de Martorell com a imputat per un delicte de revelació de secrets. Segons sembla, Homedes va informar al periodista d’El Mundo Nando García que el cos policial l’estava investigant en relació a una causa contra una organització de narcotraficants. Fonts judicials van informar al diari El País que en les escoltes telefòniques i en el correu electrònic intervingut hi apareixen diverses advertències d’Homedes a García. Tant Homedes com el gabinet de premsa dels Mossos han evitat fer declaracions, argumentant que el cas es troba sota secret de sumari, tot i que el secret de sumari va aixecar-se dimarts. Homedes cessarà aquest divendres el seu càrrec, tot i que ja ha estat recol·locat per la Generalitat com a cap de premsa de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Redacció
Redacció 19/02/2009

Segons fonts del Departament d’Interior, Marc Homedes deixa el càrrec de coordinador de l’Oficina del Portaveu dels Mossos d’Esquadra després de sol·licitar-ho fa dos mesos, de manera que no hi hauria relació entre la dimissió i la imputació judicial.

Segons Homedes va declarar a El País, després de declarar davant el jutjat de Martorell ha quedat exculpat. De moment no s’ha publicat cap resolució judicial exculpatòria.