Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El canvi climàtic podria extingir diverses espècies de bolets

Cada any hi ha menys bolets, i malgrat l’augment de la febre boletaire arran d’alguns programes de televisió, sembla que aquesta escassetat podria tenir causes científics. Micòlegs catalans asseguren que cada vegada hi ha més espècies de bolets en perill, i proposen incloure alguna espècie a les llistes d’espècies protegides per les autoritats mediambientals.

Redacció
Redacció 08/12/2007

El canvi climàtic podria afectar a la reducció dels bolets de tres maneres, primer degut a l’escalfament global, que malmetria les condicions de germinació òptima dels fongs, l’acció urbanitzadora de l’home també reduiria els bolets i, per últim, la desaparició de la capa d’ozó permetria que els raigs ultraviolats malmetessin els bolets.

Davant l’escassetat, apareixen les solucions de cada temporada: tancar els boscos i fer pagar als boletaires per entrar-hi, crear el carnet del boletaire i donar-lo a qui asseguri que coneix el bosc i no el malmetrà o bé introduir les espècies amb més perill d’extingir-se a les llistes de protecció mediambiental.