Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El cànon continuarà

El cànon per còpia privada continuarà a l’Estat espanyol. Malgrat l’enorme oposició ciutadana, que va aconseguir reunir un milió i mig de signatures a tot l’Estat per l’eliminació d’aquesta tarifa […]

Redacció 21/12/2007

El cànon per còpia privada continuarà a l’Estat espanyol. Malgrat l’enorme oposició ciutadana, que va aconseguir reunir un milió i mig de signatures a tot l’Estat per l’eliminació d’aquesta tarifa que grava CDs, DVDs, dispositius de gravació, aparells electrònics i consumibles, el PSOE ha decidit mantenir aquesta polèmica taxa.

Entre les respostes dels internautes a la mesura, que ignora totalment les seves demandes, us en seleccionem dues que ens han semblat especialment encertades en format vinyeta.

Per una banda aquest diàleg de Mangas Verdes, que retrata perfectament com d’absurda seria una mesura similar aplicada a qualsevol altre activitat econòmica.

imatge

Per altra banda, no podem deixar de mostrar-vos aquesta vinyeta que va publicar el diari Público, on l’incombustible Manel Fontdevila retrata a un Mariano Rajoy que, com a bon “registrador de la propietat”, no dubta a demanar a la SGAE el que és seu.

imatge

I és que davant l’enriquiment indiscriminat d’artistes i músics davant tota còpia privada -quan estem gravant un CD amb fotografies o documents personals, també estem pagant a la SGAE-, als internautes només els queda prendre-s’ho en broma i relativitzar el drama.