Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El CaixaFòrum mostra 45 pintures religioses provinents de la Galeria dels Uffizi de Florència

Les pintures de la Galeria dels Uffizi que formen l’exposició ‘El pa dels àngels. De Botticelli a Luca Giordano’, amb obres mestres dels segles XV al XVII, entre les que hi ha originals de Botticelli, Signorelli, Giordano o Allori, es poden veure a partir de dimecres al CaixaFòrum de Barcelona.

La intenció és oferir un ‘recorregut per la salvació’, segons explica el comissari, Antonio Natali, per mostrar les pintures d’episodis sagrats com ara les premonicions de l’Antic Testament, el pecat i la caiguda, i, entre les escenes del Nou Testament, l’encarnació i la salvació, la mare i el fill, el sopar, la passió i el calvari, per acabar amb la resurrecció i l’eucaristia.

Redacció
Redacció 21/10/2008

‘El pa dels àngels. Col·leccions de la Galeria dels Uffizi. De Botticelli a Luca Giordano’, que és el nom complet de l’exposició, ofereix un recorregut per diferents episodis de la història sagrada, il·lustrats pels millors artistes italians dels segles XV al XVII, i que també inclou tres tapissos de la família Mèdici, impulsors d’aquesta prestigiosa galeria de Florència.

La Galeria dels Uffizi és una de les pinacoteques més importants del món, que es va enriquir en els seus orígens amb moltes peces procedents d’esglésies i convents de la Toscana, i actualment resguarda una selecta col·lecció d’art italià, des de l’època medieval fins al segle XVIII, sent especialment importants les peces del Renaixement i el Barroc.

L’exposició, que es va veure fa uns mesos al CaixaFòrum de Madrid, s’obre amb tres tapissos que representen l’últim sopar, el davallament de la creu i la resurrecció de Crist, fets a partir de cartons d’Alessandro Allori i Francesco de Rossi, i que pretenen sintetitzar l’esperit del recorregut, a més de mostrar peces úniques de la fàbrica de tapissos dels Mèdici.