Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El CAC denuncia que l’ús del prefix 905 en programes televisius ha augmentat

|

- Publicitat -

L’organisme, autoritat independent de regulació de l’espai audiovisual, està acumulant informació sobre aquests programes amb la possibilitat de traslladar-la al Ministeri Fiscal perquè dugui a terme les actuacions que consideri oportunes. Aquestes accions es van iniciar arran de diverses denúncies de teleespectadores el maig passat, referides a prestadors de serveis de televisió local.

El Fòrum d’entitats de persones usuàries de l’audiovisual, del qual el Consell forma part, va alertar sobre la situació i, el 15 de juliol passat, va difondre una sèrie de recomanacions sobre els programes de televisió que utilitzen telèfons amb prefix 905. Les associacions de consumidors també han alertat sobre aquests programes i han destacat un augment de reclamacions.

Publicitat

El CAC ha elaborat un informe sobre l’abast del problema. De les 23 televisions autonòmiques i locals analitzades, hi ha 14 prestadors que van emetre aquest tipus de programes en una jornada, amb un total de 48 programes, ja que en la majoria dels casos se n’emet més d’un al dia. Pel que fa als 4 prestadors d’àmbit estatal, tots van emetre concursos amb trucades telefòniques, amb un total de 5 programes en el dia analitzat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut