Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El CAC denuncia que l’ús del prefix 905 en programes televisius ha augmentat

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) denuncia un augment de l’ús del prefix 905 en programes televisius, que tenen una tarifació molt alta, i iniciarà una sèrie d’actuacions amb l’objectiu d’evitar possibles irregularitats, que es produirien en determinats concursos de televisió que utilitzen aquests telèfons de tarifació especial.

Aquest programes s’emeten actualment per part de prestadors privats de serveis de televisió d’àmbit local, autonòmic i estatal i les queixes del CAC s’han enviat a l’Agència Catalana del Consum, la Direcció General del Joc i d’Espectacles, la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Redacció
Redacció 22/10/2008

L’organisme, autoritat independent de regulació de l’espai audiovisual, està acumulant informació sobre aquests programes amb la possibilitat de traslladar-la al Ministeri Fiscal perquè dugui a terme les actuacions que consideri oportunes. Aquestes accions es van iniciar arran de diverses denúncies de teleespectadores el maig passat, referides a prestadors de serveis de televisió local.

El Fòrum d’entitats de persones usuàries de l’audiovisual, del qual el Consell forma part, va alertar sobre la situació i, el 15 de juliol passat, va difondre una sèrie de recomanacions sobre els programes de televisió que utilitzen telèfons amb prefix 905. Les associacions de consumidors també han alertat sobre aquests programes i han destacat un augment de reclamacions.

El CAC ha elaborat un informe sobre l’abast del problema. De les 23 televisions autonòmiques i locals analitzades, hi ha 14 prestadors que van emetre aquest tipus de programes en una jornada, amb un total de 48 programes, ja que en la majoria dels casos se n’emet més d’un al dia. Pel que fa als 4 prestadors d’àmbit estatal, tots van emetre concursos amb trucades telefòniques, amb un total de 5 programes en el dia analitzat.