Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El cabal del riu Valira a Andorra disminueix progressivament sense perill

El govern d’Andorra ha informat que el cabal del riu Valira ha anat disminuint progressivament durant aquest dilluns ja que no s’han registrat precipitacions destacables. Pel que fa al riu Valira del Nord, ha passat dels 142 cm d’alçada que marcava a les nou de la nit d’aquest diumenge, als 106 d’aquest dilluns a les set de la tarda. De la seva banda, el riu Valira d’Orient ha disminuït la crescuda dels 106 cm de les onze d’aquest diumenge, als 71 cm a les set de la tarda d’aquest dilluns. La pluja caiguda aquest dilluns a Andorra (observatori d’Andorra la Vella) ha estat de 9 litres per metre quadrat, que se sumen als 117 recollits entre divendres i diumenge.

Redacció
Redacció 27/05/2008

El Govern està en contacte permanent amb Météo France per informar-se de la previsió meteorològica, que apunta la caiguda de més precipitacions durant les properes 24 hores. El Govern manté la fase groga (vigilància), que es la segona d’un total de quatre, i que es tradueix en la mobilització dels serveis de Policia i Bombers i del Departament de Mobilitat i Manteniment de Carreteres, així com del personal de les administracions locals, amb l’objectiu de controlar el cabal del riu i informar Protecció Civil de qualsevol crescuda inesperada.

El govern recomana als ciutadans que no passegin per la vora dels rius i els torrents i que no estacionin vehicles prop de zones inundables. Tot i la important crescuda d’aquest diumenge, el riu Valira no va arribar a desbordar-se en cap moment, i els danys causats sobre les infraestructures han estat mínims. El comunicat de l’executiu ressalta que el govern d’Andorra i les administracions locals estan totalment coordinats i a punt per fer front a qualsevol eventualitat.