Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El Bus Turístic de Barcelona transportà prop de 2 milions de passatgers l’any 2006

El Barcelona Bus Turístic, una iniciativa conjunta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i de Turisme de Barcelona, arriba enguany a la seva 21a temporada i dóna servei tot l’any sense interrupcions, des de gener fins a desembre, i amb el repte de superar els 2 milions anuals de viatgers. Des de la seva creació, el mes de juny del 1987, quan només funcionava de forma estacional durant els mesos d’estiu, el Barcelona Bus Turístic ha anat donant més servei i ara és una oferta adreçada als visitants i per a totes les persones que volen conèixer la ciutat.

Redacció 08/06/2007

Així, en el darrer any va transportar 1.881.125 passatgers, xifra que s’espera superar quan acabi el 2007. Els beneficis que reporta l’activitat d’aquest servei són reinvertits després en millores de la xarxa regular de transport públic de Barcelona

El Bus Turístic té tres recorreguts o circuits turístics (dues rutes, la vermella i la blava, funcionen tot l’any i una tercera, la verda o ruta Fòrum, que ho fa des de Setmana Santa fins al 30 de setembre) amb 6 punts de connexió que el passatger pot realitzar amb el mateix bitllet. A mes, durant la temporada d’estiu el Barcelona Bus Turístic té una quarta ruta nocturna, que fa una passejada pels edificis il·luminats més emblemàtics de la ciutat.

El servei ha augmentat també el nombre d’autobusos de dos pisos, fins a disposar aquest any d’una flota total amb 55 vehicles d’aquestes característiques, a més dels 6 vehicles jardinera, i ha anant incrementant la seva oferta de descomptes per tal que els clients puguin aprofitar-les com a complement de la seva visita. El servei està pensat per als visitants i també per als mateixos residents que, individualment o en grup, vulguin conèixer la ciutat i organitzar la visita a la seva manera.

El Barcelona Bus Turístic dóna servei diàriament entre les 9.00 i les 22.00 hores (l’última sortida de plaça de Catalunya és a les 19 hores a l’hivern i a les 20 hores a l’estiu), amb una freqüència de pas que va des dels 18 als 5 minuts (segons el període de l’any). El temps invertit per l’autobús a fer cada un dels recorreguts de circumval·lació complet sense baixar del vehicle és d’unes dues hores pel que fa a les rutes nord i sud, mentre que per a la ruta Fòrum és de 40 minuts aproximadament.

A bord de cada autobús viatja un informador de Turisme de Barcelona, que assessora i atén les consultes dels clients durant el recorregut. Amb el mateix servei es proporciona també al viatger una guia amb el detall de cada una de les parades de l’itinerari, i un carnet de descomptes amb diverses ofertes d’oci que pot gaudir a Barcelona (aquests poden representar més de 100 euros d’estalvi i es poden utilitzar durant tot l’any).

Com a novetat del 2007, el Barcelona Bus Turístic disposa enguany d’un sistema d’informació enregistrat en deu idiomes diferents amb una explicació detallada del recorregut.