Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El bo i millor de l’espanyolisme exigeix la retirada de les competències en educació a la Generalitat

El detonant del manifest titulat “En defensa de la libertad y la legalidad, y contra el acoso nacionalista”, ha estat la manifestació de més de mil persones a Mataró contra la interlocutòria imposada pel TSJC a l’escola Pia Santa Anna de la ciutat. Els partits i les entitats signants denuncien el suposat acte d“assetjament” per part dels “partits nacionalistes catalans” a la família que va reclamar una “educació bilingüe” pel seus fills.  

Redacció
Redacció 17/05/2015

Reclamen la supressió de la immersió i que el Govern espanyol retiri les competències en educació a la Generalitat

Els signants acusen els polítics nacionalistes catalans de carregar “de forma antidemocràtica i amb mètodes de pressió que freguen el més pur feixisme contra els que no combreguen amb el seu credo”, disfressats de l’ habitual victimisme.

Per això exigeixen “el compliment de les sentències que suposen la fi de la immersió forçosa en català, i demanen que si el Govern de la Generalitat es manté ferm en la deslleialtat institucional i el desacatament a les sentències, els siguin retirades les competències d'educació i que siguin retornades al Govern Central “.

Un document irat

El text considera que “és inadmissible que aquests partits demanin impunement el desacatament de les sentències i, el que és pitjor, que fomentin a través de les seves associacions afins i subvencionades amb els diners de tots l'assetjament i l'aïllament d'aquesta i altres famílies que simplement reclamen uns drets trepitjats per l'Administració catalana, tractant-los com si fossin uns inadaptats, quan no uns empestats i enemics de Catalunya “.
 
El bo i millor de l’espanyolisme català i espanyol

El manifest l’han subscrit: Asociación por la Tolerancia; Asamblea por una Escuela Bilingüe de Cataluña (AEB), Ágora Socialista; Círculo Balear; Círculo Cívico Valenciano; Foro España Hoy; Galicia Bilingüe; Impulso Ciudadano; Libres e Iguales; Mesa por la Libertad Lingüística; Movimiento Cívico de España y Catalanes, i Movimient Cívic 12-O