Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Bloc Nacionalista Valencià rep amenaces feixistes

Quan el PP veu perillar perdre poder es comporta de manera impulsiva. Una mostra més d’aquest tarannà és que al poble de Simat de Valldigna, a la Safor, el bloc té la clau per donar l’alcaldia als socialistes evitant així que el Partit Popular pugui accedir al Govern municipal. Doncs ara, corren per al poble uns fulls amb amenaces personals i de to feixista que intenten evitar mitjançant la por i el terror a la candidata del Bloc.

Redacció 14/06/2007

A Simat de la Valldigna (la Safor, València) el PP va treure 5 regidors. En segon lloc a només un es troben els socialistes amb 4 regidors. Després el Bloc Nacionalista Valencià n’aconseguí 3 i Esquerra i Esquerra Unida un cada un. Davant la possibilitat que el bloc pactés amb els socialistes per tal de fer fora al PP del govern municipal, la cap de llista per a la població del Bloc, Agustina Brines, ha rebut diferents amenaces feixistes.

De fet, circulen per al poble uns uns fulls volants on s’amença a l’alcaldable del Bloc si el seu partit dóna l’alcaldia als socialistes. Les amenaces han estat contestades a través d’un comunicat del Bloc que aquí reproduïm:

El Bloc de Simat de la Valldigna, davant de l’escrit amenaçador que s’ha repartit de manera anònima, amb un missatge personal i de caràcter feixista contra la nostra candidata a l’alcaldia, Agustina Brines, vol expressar el seu total rebuig i condemna a actes d’aquest tipus, que lamentablement no són nous en el nostre poble.

És per això que, tant el col·lectiu local del Bloc com la candidata, es reserven el dret a començar els tràmits oportuns per tal que el responsable o responsables responguen davant de la justícia d’aquestes amenaces gratuïtes i covards. A Simat estem acostumats als pamflets sense signar, però arribar a l’amenaça de mort, encara no.

Ara més que mai, veiem que Simat necessita persones honestes i valentes, no covards que tiren la pedra i amaguen la mà.

D’altra banda, el Bloc de Simat fa saber a tothom que cap amenaça, vinga d’on vinga, ens farà recular del nostre compromís amb el poble que hui dia continua sent el de formar un govern progressista per a Simat, i continuarem oberts a parlar amb totes les formacions polítiques simateres .

Simat de la Valldigna, 7 de juny del 2007.