Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Bloc demana que l’Ajuntament de València exhibeixi el Penó de la Conquesta per a commemorar l’aniversari de Jaume I

El secretari comarcal del Bloc de València, Ximo López Camps, ha proposat que l’Ajuntament de València exhibeixi dissabte que ve, dia que es complirà el 800 aniversari del naixement de Jaume I, el Penó de la Conquesta, que es conserva a l’Arxiu Històric Municipal de la ciutat. El dirigent nacionalista ha suggerit així que es declari una jornada de portes obertes a la sala on es conserva el Penó de la Conquesta i que la institució municipal editi materials divulgatius que ‘expliquen el significat històric de la bandera que molt probablement portava Jaume I en el moment de la seua entrada a València’.

Redacció 30/01/2008

‘Com el Penó original que conserva l’Ajuntament no pot ser tret de la vitrina que el conserva per a evitar-ne el deteriorament’, el Bloc considera que ‘el 800 aniversari pot ser una ocasió magnífica per a teixir-ne una rèplica’ perquè ‘puga ser exhibida als edificis públics en dates solemnes com el 9 d’Octubre o el 25 d’Abril’.

A més, ha assenyalat que, en celebrar-se el 2008 el vuitè centenari del naixement de Jaume I, ‘estaria molt bé que la rèplica del Penó onegés cada dia de l’any al balcó principal de l’Ajuntament de València’.