Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El bisbe de Lleida titlla de “ficticis” els matrimonis entre homosexuals

L’administrador apostòlic de Lleida, Xavier Salinas, que ocupa temporalment la plaça que va deixar vacant el bisbe Francesc Xavier Ciuraneta, assegura en el full parroquial de la diòcesi que els matrimonis entre homosexuals són “ficticis”.

Redacció 17/07/2007

Salinas afirma que actualment es viu en una cultura “marcada per la llibertat d’expressió on cadascú pot dir el que considera oportú i això porta la nostra societat a formular diferents versions d’una realitat tan antiga com fonamental: el matrimoni entre un home i una dona”.

Així mateix, ha afegit que quan es parla d’un matrimoni entre persones del mateix sexe cal “donar moltes explicacions” per presentar-lo com a real. Tot i les justificacions jurídiques que se li han donat, parlar d’aquest tipus de matrimoni resulta una ficció”, segons ha expressat Salinas en el full parroquial.

L’article, del qual el diari ‘Segre’ publica una part, afegeix que “la unió entre dues persones del mateix sexe mai pot ser igual que la que s’estableix en un matrimoni entre home i dona, perquè són incapaços de crear vida i, per tant, de fundar les relacions familiars bàsiques: maternitat, paternitat, filiació, fraternitat”.

El document parroquial conclou que les esmentades unions poden generar una relació afectiva, però que aquesta relació “no pot identificar-se com un matrimoni”.