Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El BCE abaixa el tipus de referència fins a un històric 1,5%

|

- Publicitat -

El BCE considera que les taxes d’inflació han disminuït considerablement i ara s’espera que romanguin per sota del 2% durant 2009 i 2010. Aquesta perspectiva de la inflació es deu a la caiguda dels preus i la disminució de preus interns i les pressions dels costos, cosa que reflecteix la greu recessió de l’activitat econòmica. De fet, les últimes dades econòmiques i la informació de les enquestes afegeixen reforcen la nostra avaluació que tant a nivell mundial com a la zona euro la demanda sera probablement molt feble el 2009.

En el transcurs de 2010, l’economia s’espera que a poc a poc es recuperi, segons les previsions de la màxima autoritat europea. Al mateix temps, els indicadors disponibles de les expectatives d’inflació a mitjà i llarg termini romanen fermament ancorades en línia amb l’objectiu del Consell de Govern de mantenir la inflació a taxes per sota, però prop de 2% a mitjà termini, s’assegura en el comunicat emès avui. El BCE també ha informat que un control creuat amb els resultats de l’anàlisi monetària confirma que la pressió inflacionària ha disminuït.

Publicitat

Després de la decisió d’avui, el BCE espera que l’estabilitat de preus es mantingui en el mitjà termini, mantenint el poder adquisitiu de les llars de la zona de l’euro.

Encara poden baixar més

En aquesta línia, el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, ha deixat la porta oberta a noves baixades del tipus d’interès de referència de la màxima autoritat monetària europea en la reunió del Consell de Govern d’aquest organisme celebrat aquest dijous a Frankfurt. ‘No hem decidit que aquest sigui el sòl ni el punt més baix que puguin arribar els tipus d’interès. No hem decidit que estàvem al nivell més baix. Si està justificat per fets, xifres o alguns dels riscos que amenacen l’estabilitat dels preus, poden anar cap avall’, ha dit Trichet, que ha afegit que quant als tipus dels dipòsits, els tipus estaven ja en un nivell ‘molt, molt baix’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut