Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Batxillerat nocturn s’impartirà només a un institut a Lleida

El Departament d’Educació ha concretat l’oferta de Batxillerat nocturn, que s’impartirà a 19 centres de la demarcació de Barcelona, a 3 tant a la de Girona com a la de Tarragona, i a 1 centre de la demarcació de Lleida el curs 2008-09. Aquesta oferta es completarà amb una xarxa de centres més de suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’alumnes matriculats en les etapes d’ensenyaments postobligatoris. En concret, es crearan deu centres de suport de l’IOC, que se sumaran als quatre que ja existeixen actualment a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, segons ha informat el Departament.

Redacció
Redacció 09/05/2008

Dels deu centres de suport, sis estaran ubicats a les ciutats d’Amposta, el Vendrell, Igualada, Molins de Rei (Baix Llobregat), Rubí (Vallès Occidental) i Vilafranca del Penedès. Els altres quatre centres estaran en territoris que fins ara no havia cobert l’oferta del Batxillerat nocturn. Aquests deu centres se sumaran als quatre que ja existeixen actualment a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. D’aquesta manera, els 14 centres de suport de l’IOC complementaran l’oferta dels 26 instituts d’Educació Secundària que impartiran els dos cursos de Batxillerat en horari nocturn el pròxim curs 2008-09.

Els centres que impartiran aquest tipus de Batxillerat són, al Servei Territorial del Baix Llobregat–Anoia, l’IES Francesc Macià, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), l’IES de Bruguers, a Gavà (Baix Llobregat), i l’IES Pompeu Fabra, a Martorell (Baix Llobregat). A la ciutat de Barcelona, seran els centres IES Balmes, a Ciutat Vella-Eixample; l’IES Sant Andreu, a Nou Barris-Sant Andreu; l’IES Emperador Carles, a Sants-Les Corts; l’IES Menendez i Pelayo, a Sant Gervasi-Gràcia-Horta; i l’IES Infanta Isabel, a Sant Martí. Al Servei Territorial de Comarques, s’impartirà a l’IES Eugeni d’Ors, a Badalona; a l’IES Santa Eulàlia, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès); l’IES Lluís de Peguera, a Manresa; l’IES Manuel de Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú, i l’IES Jaume Callís, a Vic.

Al Servei Territorial de Girona, a l’IES Sa Palomera, a Blanes (Selva); a l’IES Ramon Muntaner, a Figueres, i a l’IES Vicens Vives, a la ciutat de Girona. Al Servei de Lleida, s’impartirà només a l’IES Marius Torres, a la capital del Segrià. Al de Maresme-Vallès, a l’IES Antoni Cumella, a Granollers; a l’IES Damià Campeny, a Mataró, i a l’IES Vicenç Plantada, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Al Servei de Tarragona, es faran classes de Batxillerat nocturn a l’IES Salvador Vilaseca, a Reus, i a l’IES Martí Franquès, a Tarragona. A les Terres de l’Ebre, a l’IES Joaquin Bau, a Tortosa, i al Servei del Vallès Occidental, a l’IES Forat del Vent, a Cerdanyola del Vallès; a l’IES Pau Vila, a Sabadell, i a l’IES Investigador Blanxart, a Terrassa.

D’altra banda, Educació ha concretat que els 46 centres que actualment ofereixen Batxillerat nocturn a Catalunya continuaran oberts durant les tardes del curs vinent, una vintena d’ells oferint només el segon curs de Batxillerat.