Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El basc s’estrena a la web oficial de la Unió Europea

La Comissió Europea ha publicat dilluns la primera noticia bilingüe èuscar-castellà a la seva pàgina web. La notícia informa sobre l’obertura de la nova ‘autopista del mar’ entre els ports de Bilbao i Zeebruge (Bèlgica). L’article, que s’ha publicat a la secció ‘A través d’Europa. Notícies dels Estats Membres’, apareix destacat a la portada de la pàgina web de la Comissió.

Redacció
Redacció 09/10/2007

La publicació de la notícia és el resultat de la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Madrid i la delegació del Govern basc a Brussel·les.

La secció ‘A través d’Europa‘ es un espai que proporciona informació de temàtica europea amb un enfocament pròxim als ciutadans. Aquesta secció es va crear el mes de novembre de 2006 quan es va renovar la pàgina web de la Comissió Europea, i ha permès ampliar la diversitat lingüística en la difusió d’informació més enllà de les 23 llengües oficials de la Unió Europea (UE). D’aquesta manera, el basc s’afegeix a d’altres llengües co-oficial de l’Estat Espanyol, com el català, que la Comissió Europea ja fa servir de forma regular a la seva pàgina web des de l’onze de novembre de 2006.