Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El barceloní Toni Bou guanya el campionat del món de trial

El pilot barceloní Toni Bou s’ha proclamat campió del món de trial de forma automàtica després de la cancel·lació del Gran Premi de Bèlgica, comunicada aquest dilluns per la Comissió de Trial de la Federació Internacional de Motociclisme. La cita belga, programada per al 23 de setembre, era l’última del certamen, condició que recau ara en el Gran Premi d’Andorra, el 2 de setembre, al qual Bou arribarà com a líder de la classificació general i amb una diferència de 20 punts sobre l’ulldeconenc Adam Raga, a qui ha rellevat com a campió. El pilot de la marca Montesa s’ha imposat en 8 de les 10 proves disputades fins ara i ha acabat segon en les altres dues.

Redacció
Redacció 21/08/2007

Toni Bou va néixer el 17 d’octubre del 1986 i resideix a Piera (Anoia). Aquesta és la seva primera temporada com a pilot de l’equip Repsol-Montesa HRC, conjunt amb el qual també ha assolit el Campionat del Món de Trial en pista coberta.

En l’apartat de marques Montesa ja s’havia assegurat anteriorment el seu desè títol mundial, el segon consecutiu des que l’any 2005 va decidir competir exclusivament amb les motos de quatre temps.

La cancel·lació també incidirà en el Campionat del Món de la categoria femenina, que quedarà limitat a dues proves i es decidirà el 28 de setembre a l’illa de Man (Gran Bretanya). La corberenca Laia Sanz, campiona els set últims anys, arribarà a la cita definitiva com a líder de la classificació general.