Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El barceloní Max guanya la primera edició del Premi Nacional del Còmic que atorga el Ministeri de Cultura espanyol

El dibuixant barceloní Francesc Capdevila, conegut com a Max, ha guanyat la primera edició del Premi Nacional del Còmic que atorga el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 15.000 euros. El Ministeri ha premiat la seva obra ‘Hechos, dichos, ocurrencias y andanzas de Bardín el Superrealista’. L’objectiu d’aquest guardó és donar més reconeixement al gènere i premia el millor còmic realitzat durant l’any 2006 en qualsevol de les llengües oficials de l’estat. Francesc Capdevila va néixer a Barcelona al 1956. Al 1973 va formar part del grup ‘El Rrollo’, i al 1979 es va unir a l’equip fundador de la revista ‘El Víbora’, on ha publicat la major part de les seves historietes gràfiques. Precisament directe!cat va parlar amb Max ara fa unes setmanes, i podeu llegir-ne l’entrevista.

Redacció
Redacció 20/11/2007

Capdevila ja té els principals premis de còmic, i amb ‘Bardín el Superrealista’ també ha aconseguit el premi del Saló del Còmic de Barcelona en la seva edició del2007.

El jurat considera ‘Bardín el Superrealista’ una obra gràficament ‘enlluernadora’, amb un guió ‘original i replet de referències literàries, filosòfiques i cinematogràfiques’. L’autor arriba al cim de la seva dilatada trajectòria professional amb un còmic que marca ‘un abans i un després en la historieta espanyola’.

El jurat, en la seva primera edició, ha estat format per Pedro López Martínez, de l’Associació d’Autors de Còmic a Espanya; Laura Pérez Vernetti, de la Federació d’Associacions d’Il•lustradors Professionals; Eloy Rubio Bravo, de la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters; Antonio Guiral Conti, de l’Associació de Crítics i Teòrics de la Historieta d’Espanya (ACTHE); Carmen Olivié, Ana Miralles, Federico Moreno i Carles Santamaría. Ha actuat com president el director general de Llibre, Arxius i Biblioteques, Rogelio Blanc, i com vicepresident el sotsdirector general adjunt de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles, Xose Areses Vidal.