Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Barça cedeix el Camp Nou com a seu electoral per a la consulta sobre la independència de l’abril

L’última junta del FC Barcelona presidida per Joan Laporta ha aprovat avui, per unanimitat, donar suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya que Barcelona Decideix té previst d’organitzar el 10 d’abril de l’any vinent i cedir el Camp Nou com a col·legi electoral. ‘És un altre fet històric que s’emmarca en el procés de Consulta sobre la Independència, i dels molts suports rebuts és, sense cap mena de dubte, el més significatiu’, afirma la coordinadora nacional de les consultes. directe!cat ja havia avançat que el club tenia la intenció d’implicar-se activament en la consulta, a més a més que el llavors vicepresident primer del club, Alfons Godall, ja va apadrinar el naixement de Barcelona Decideix.

Redacció
Redacció 11/06/2010

La coordinadora també dóna les gràcies ‘a tota la Junta del F.C Barcelona per aquest suport i, especialment, el president del Club de Futbol més important del món, el senyor Joan Laporta, pel suport personal que ha mostrat en tot moment a la causa de la llibertat de Catalunya i pel suport de la Junta que ell presideix.’

Amb aquesta decisió, Laporta força que els quatre candidats a la presidència del club s’hagin de posicionar respecte aquest afer al debat televisiu d’avui al vespre a TV3.

‘Dret a l’autodeterminació’
Concretament, la junta del Barça ha aprovat: ‘El FC Barcelona és l’entitat esportiva i social més important de la nació catalana. Una entitat que sempre s’ha caracteritzat per l’excel·lència esportiva i també pel seu compromís amb el país, amb la democràcia i amb la defensa drets humans fonamentals com ho demostra el seu compromís amb els dret de la infància.

El dret a l’autodeterminació, és un dret humà fonamental reconegut per l’ONU en l’article primer de la seva Carta de Drets Civils i Polítics de 1966, signada i ratificada per l’Estat Espanyol.

És per tot això que el FC Barcelona dóna suport a la Consulta sobre la Independència. I, concretament, per a la Consulta a Barcelona que es celebrarà el 10 d’abril de 2011, a la utilització de les seves instal·lacions com a col·legi electoral.’

El futur polític de Laporta
Després de les eleccions de diumenge, Joan Laporta deixarà de ser president del Barça. Serà llavors quan anunciarà quins nous horitzons té previstos d’encetar, si bé fundar un nou partit i presentar-se a les properes eleccions al Parlament, previstes per a final de novembre, continuar en el món de l’esport en algun organisme internacional o bé dedicar-se en exclusiva al seu buffet d’advocats.

Dimarts, roda de premsa
Joan Laporta i els representants de la coordinadora nacional de les consultes Uriel Bertran i Anna Arqué valoraran dimarts a migdia en roda de premsa la decisió presa avui per la junta blaugrana.