Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Banc de Sang de Catalunya iniciarà campanyes en punts turístics per augmentar les donacions

El Banc de Sang de Catalunya iniciarà campanyes en punts d’afluència turística durant l’estiu per augmentar les donacions, segons ha informat el responsable d’hemodonació de l’entitat, Lluís Puig. Puig ha explicat que actualment les reserves del Banc de Sang són de 8.500 bosses, suficients per arribar al cap de setmana, i que durant els dos pròxims dies tenen previstes sumar-ne 900 més diàries. Tot i això, ha assegurat que “si avui aturem l’activitat, ens quedarem sense reserves”.

Redacció
Redacció 11/07/2007

Per aquesta raó, el Banc de Sang de Catalunya iniciarà a l’estiu “campanyes extraordinàries” de donacions en llocs turístics, com ara Salou i altres municipis de platja, segons ha explicat Puig. “Anirem a llocs on hi hagi molta gent de vacances”, ha assenyalat.

A més, a mitjan setembre, per les festes de la Mercè, el Banc de Sang farà una “marató de donacions” per les quatre capitals catalanes en un lapse de temps d’entre set i deu dies.

Puig ha explicat que la situació de reserves del Banc de Sang és “acceptable”, però ha advertit que el juliol i agost no baixen les peticions de sang. “El que canvia possiblement és el tipus de malalt, però no les necessitats”, ha assenyalat.

A més, altres comunitats amb menys donants els fan peticions que estan “sobrecarregant” el servei, que en necessita unes 1.000 diàries per “funcionar bé”.