Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El BAFF comença aquest divendres amb la cinematografia de Hong Kong com a convidada

El Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, BAFF, comença aquest divendres en diferents sales de Barcelona amb la cinematografia de Hong Kong com a convidada, i fins el 4 de maig. Des de la seva primera edició el 1999, el BAFF ha crescut any rere any en nombre de pel·lícules, espais, assistència, de les 2.000 persones de la primera edició als 22.000 espectadors del BAFF 2007, i s’ha consolidat com un dels referents europeus en cinema asiàtic i una cita imprescindible entre els festivals de la península. Per celebrar el desè aniversari, el BAFF renova la seva secció oficial competitiva afegint un nou guardó.

Redacció
Redacció 25/04/2008

D’aquesta manera, els dos premis que es concediran en la secció oficial seran el Dúrio d’Or, dotat amb 6.000 euros i concedit per Casa Àsia, que premia la millor pel·lícula d’un director emergent; i el Premi Cinematk, guardó concedit amb la col·laboració de la distribuïdora cinematogràfica Avalon i atorgat per la cadena Teuve, premi que suposa el compromís de distribució a Espanya de la pel·lícula guardonada.

El BAFF 2008 amplia els espais d’exhibició afegint el Cinema Maldà i l’Espai Movistar, i crea una secció especial, BAFF 10, en la qual es proposa un redescobriment de deu pel·lícules fonamentals que han passat per les pantalles del festival des de la seva primera edició. A aquesta secció s’hi afegeixen les ja conegudes Secció Oficial, AS (Asian Selection), D-Cinema i Espai Anime. La cinematografia convidada al BAFF 2008 serà Hong Kong, després de dedicar la darrera edició a la Xina continental.

El BAFF s’inaugurarà demà divendres 25 d’abril als cinemes Aribau Club, amb la pel·lícula xinesa ‘Assembly’, del director Feng Xiaogang, una obra èpica de gran pressupost que transcorre a la guerra civil xinesa posterior a la II Guerra Mundial, i que ha estat tot un fenomen de taquilla a la Xina.

El BAFF ha preparat un esdeveniment especial per celebrar el seu desè aniversari: la recuperació per una nit de l’esperit primigeni del BAFF, amb una sessió a la sala Apolo, on van tenir lloc les primeres edicions del festival, en què els músics Fibla i Arbol posaran música en directe a la pel·lícula de Tsai Ming-Liang, ‘Goodbye, Dragon Inn’.