Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El 87% de la població ja subscriu la vegueria del Penedès

Amb la incorporació dels municipis anoiencs de Bellprat, Hostalets de Pierola i Jorba ja són 56 el número d’ajuntaments de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf que subscriuen la vegueria del Penedès. Així, un 87% de la població d’aquestes comarques –el que representa el 70% dels municipis afectats- ja ha manifestat el seu acord per conformar una vegueria única a nivell català. Els representats de la Plataforma per una Vegueria Pròpia s’entrevistaran aquest dimecres amb diferents representats del Parlament de Catalunya per tal que en la propera Comissió de Política Territorial s’aprovi definitivament la proposta de resolució.

Redacció
Redacció 23/10/2007

Els representants de la plataforma afirmen que, ‘segons l’article 14 de la llei 23/1983, perquè les entitats locals puguin exercir aquesta iniciativa cal, com a mínim, l’acord dels dos terços dels municipis afectats i que aquests representin els dos terços de la població de l’àmbit’. Segons la plataforma, ‘és evident que ja fa temps que hem superat de llarg aquestes condicions mínimes’.

Els representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia seguiran presentant mocions per arribar a tots els municipis d’aquestes quatre comarques. La plataforma ja compta amb el suport dels quatre consells comarcals i dels ajuntaments de les capitals de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.