Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El 75% dels llatinoamericans a Barcelona no utilitza preservatiu, segons un estudi

|

- Publicitat -

Amb aquest estudi Gilead vol donar a conèixer la percepció de la població immigrant llatina a l’Estat sobre el VIH, el seu diagnòstic i la disposició dels enquestats a fer-se la prova. A més, la investigació vol analitzar l’actitud de la població llatinoamericana cap als mètodes de prevenció del VIH. A banda de mantenir pràctiques sexuals de risc, només 3 de cada 10 llatins residents a Barcelona s’han fer alguna vegada la prova de detecció del VIH, mentre que el 20% dels enquestats ni s’ho planteja. Tot i això, 8 de cada 10 llatinoamericans de Barcelona creu que la prova s’ha de fer per no transmetre el virus.

Els enquestats insisteixen en què la principal raó per no fer-se la prova és la ‘confiança’ en la parella, que no hagi tingut pràctiques de risc. 4 de cada 10 diuen que no tenen símptomes de portar el virus de la sida. Els encarregats de l’estudi afirmen que aquesta població ha de rebre més coneixements sobre el VIH i les formes de contagi, tot i que els enquestats diuen rebre més informació aquí que en els seus països d’origen.

Publicitat

L’estudi Gilead sobre la percepció del VIH entre la població immigrant s’ha fet a 400 persones, el mateix percentatge de dones i homes residents a Madrid, Barcelona, València, Múrcia, Bilbao, Saragossa, Màlaga i Sevilla. Es feien entrevistes de 15 minuts per persona en punts de concentració de població immigrant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut