Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El 55% dels valencians no acudeix a cap esdeveniment cultural en tot l’any

El 54,9 % dels ciutadans de la Comunitat Valenciana no va assistir a cap esdeveniment o lloc d’interès cultural durant un any sencer, segons revela l’’Enquesta de Condicions de Vida 2006′ feta pública per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Tot i que aquesta xifra suposa que més de la meitat dels habitants d’aquesta comunitat no van participar en activitats culturals, el percentatge és més d’un punt inferior que la mitjana de l’Estat espanyol, ja que el 56,4 % dels espanyols va reconèixer no haver assistit a aquest tipus de propostes

Redacció 18/12/2007

Segons aquest treball, el 31 % dels valencians va visitar llocs d’interès cultural entre una i tres vegades durant el període analitzat. Un 7,2 % ho va fer de quatre a sis vegades; un 3 % de 7 a 12 i només un 3,4 % hi va acudir en més de 12 ocasions. Els nombres s’agreugen en el cas dels espectacles en directe, com el teatre i els concerts, ja que el 64,1% de la població del País valencià va dir no haver assistit a cap esdeveniment d’aquesta classe. Per contra, el 24,9 % va anar entre una i tres vegades; el 6,6 % de quatre a sis; el 2,4% de 7 a 12 i només el 1,5 % més d’una vegada al mes.

En l’àmbit del cinema, els resultats són una mica millors. Així, la xifra de persones que no va assistir a les sales d’exhibició baixa fins al 47,8 % mentre que el 47,9 % va acudir d’una a tres vegades i un 9,2 % ho va fer en més de 12 ocasions.

També hi ha una alta quantitat de valencians que no és aficionada als esdeveniments esportius, ja que fins a un 72,1 % dels ciutadans va assegurar no haver vist en directe cap esdeveniment d’aquest gènere en els últims 12 mesos. En canvi, el 14,2 % sí hi va assistir entre una i tres vegades; el 4,9 %de quatre a sis; el 2,5 de set a dotze, i el 5,9 més de 12 vegades.

La ‘Enquesta de Condicions de Vida’ revela a més algunes dades sobre la situació de les persones i el seu entorn soci-econòmic que influeixen en la participació d’activitats culturals i esportives. D’aquesta manera, l’estudi conclou que en general són els solters els quals presenten un major nivell de participació en aquestes iniciatives. De fet, un 34,5 % acudeix al cinema amb assiduïtat i un 13,3 % als esdeveniments esportius. La xifra baixa fins al 17 i el 8,3, % respectivament, en el cas dels separats i divorciats i encara més, 9,6 % d’assistència al cinema i 9 % a espectacles esportius en el col•lectiu dels casats. També augmenta el nivell de participació a mesura que el grau de formació és superior. Les persones amb estudis universitaris acudeixen amb més freqüència al teatre (13,1 %) i a altres llocs d’interès cultural (20,3 %).